Plantenkwekerij Saerens uit Opwijk - Vlaams Brabant

Little Spooky (‘GRHP08’)

Little Spooky (‘GRHP08’)

 15,00

Kleur: lichtgroen-wit

Hoogte: 50 cm

Breedte: 70 cm

Bloeiperiode: Juni – November

Waar te plaatsen: Zon – Halfschaduw

Meer informatie

Description

Ontmoet Hydrangea paniculata ‘Little Spooky’, een charmante dwergvariant die een verbluffend schouwspel biedt. Met zijn weelderige, ronde bloempluimen en elegante witte bloemen, betovert Little Spooky de zomermaanden met een overvloedige bloei.

De struik blijft compact, met rechtopstaande, dikke hoofdtakken die stevig blijven onder het gewicht van de bloemen. Bij volwassenheid bereikt deze variëteit ongeveer 50 cm hoogte en 70 cm breedte. Vanaf eind juni, of in juli afhankelijk van de regio, bloeit hij op de eenjarige takken met talrijke goed opgerichte pluimen, bestaande uit vrij spectaculaire, kegelvormige, maar compactere en rondere bloemen dan die van andere paniculata-soorten. Ze bestaan voornamelijk uit grote, steriele bloemen, en veranderen van crèmekleurig naar groen naarmate ze ouder worden. Vanaf de lente dragen de takken ovale bladeren met een vrij lichte groene kleur, 5 tot 15 cm lang en 5 tot 7 cm breed, fijn getand. Ze kleuren geel in de herfst, om in de winter te verdwijnen. Pluimhortensia’s zijn minder gevoelig voor late vorst, omdat ze voornamelijk bloeien op eenjarige takken. Deze variëteit trotseert zelfs winterse omstandigheden tot -30 ºC.

De stevige, compacte groei maakt Little Spooky perfect geschikt voor verfraaiing van terrassen en balkons in potten, waar hij vele jaren zal gedijen met regelmatige bemesting en watergift. Al is dat niet de enige plek waar hij tot zijn recht komt. Geplant in goede grond, zij het niet te kalkhoudend, vormt ‘Little Spooky’ binnen enkele seizoenen een nette struik die gedurende meer dan twee maanden overvloedig bloeit. Plaats hem solitair, in een lage heg of in een border, of zelfs in een lichte bosrand, gemengd met andere hortensia’s, herbloeiende rozen, om te spelen met contrasten en vormen. Je kunt hem ook combineren met grassen zoals Miscanthus, Panicum virgatum Squaw en Stipa.

Bovendien is Little Spooky bekend om zijn resistentie tegen ziekten, dus kies voor Little Spooky en geniet van zijn pracht, of het nu in de volle zon is of in de subtiele schaduw.

Informations complémentaires

Kleur:

Lichtgroen-wit

Hoogte:

50 cm

Breedte:

70 cm

Bloeiperiode:

Juni – November

Waar te plaatsen:

Zon / Halfschaduw

Snoeien:

Tussen midden maart en de eerste helft van mei

Potmaat:

C7,5